Tack, gud för Dusk Ball!

Jag har nu spenderat flertalet timmar med att försöka fånga en Azelf. Jag vet inte hur många Ultra/Quick/Timer/Premier/Luxurybollar jag har kastat på den jäkeln eller hur många gånger jag har fått starta om för att han svimmade efter första slaget (fråga mig inte hur). Men för en minut sedan lyckades jag tillslut fånga honom! Allt som krävdes var en enda Dusk Ball när tiden var inne och han var fast. Det samma hände härromdagen, när jag skulle fånga Dialga (även om Dialga fångades nästan direkt) så var det Duskbollen som gjorde det. Min Shiny Gastrodon bor också i en Dusk Ball.

Vad är då en Dusk Ball?

Duskbollen är en slags Pokéboll som introducerades tillsammans med den fjärde generationens Pokémon i Pokémon Diamond och Pearl. Den blir fyra gånger starkare än en vanlig Pokéboll om den används på vissa sätt. Dessa sätt inkluderar använding under natten eller användning i grottor. 

När man väljer en Pokémon som bor i en Dusk Ball är animationen annorlunda då den kommer ut på slagfältet. Energin som vanligen omger Pokémonen när den lämnar sin boll är istället lila och påminner svagt om hur en Pokémon ser ut när den blivit förgiftad. Dusk betyder skymning.

Azelf ska för övrigt vara en ”Being of Willpower”… Undrar om han känner Gröna Lyktan?

Publicerat av Jönsson

~ av Jönsson på juni 27, 2008.

3 svar to “Tack, gud för Dusk Ball!”

  1. Får en duskboll-Pokémon någon speciell förmåga eller fördel, eller är det bara rent kosmetiskt?

    Och på tal om Gröna Lyktan så ser själva duskbollen faktiskt lite Gröna Lyktan-aktig ut.

  2. När en Pokémon väl är fångad gör bollen den bor i ingen som helst skillnad (förutom Luxury Ball som gör dess inneboende lite gladare och Heal Ball som direkt helar den fångade Pokémonen efter fångsten, men bara efter fångsten). Att välja olika sorters Pokébollar har i princip bara att göra med hur pass mycket de underlättar själva fångsten. Så, rent kosmetiskt är det egentligen inte.
    Jag tänkte faktiskt också på att Duskbollen ser lite Gröna Lyktan-aktig ut 🙂 Ibland är det fint att också vara serienörd.

  3. Coolers. Min älskade puttinuttisnuttfavoritcoockiecrumbleälsklings Mismagius bor i en Dusk Ball. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: