Musik ska byggas utav Pokémon: Del 1 av 3 (Spelen)

Pokémonmusiken är väldigt speciell.

Så tänkte jag inleda den här artiklen, men jag insåg att den faktiskt inte alls är särskilt speciell, men vi älskar den ändå! Den här artiklen kommer att behandla musiken från spelen, animéserien och från filmernas soundtrack och den kommer vara indelad i tre delar efter respektive. I den här delen ska vi lite kort behandla musiken ifrån spelen, både de senaste och de äldsta.

Från Pokémon Red och Blue har nästan alla låtar en speciell plats i hjärtat. Faktum är att de flesta låtarna återfinns i de andra spelen såsom ”Pokémon Center”, men även i Animén som exempelvis ”Bike Theme”.

På den gamla goda tiden fanns det inget bättre ställe att träna sina Pokémon på än i Elite Four och därför stötte man jämnt och ständigt på ”Battle Theme” men även den oförglömliga musiken från när man mötte den som var Champion. Då, när man spelat spelet i otaliga timmar och hört samma låtar om och om igen, hatade man musiken till slut, men så här i efterhand är det svårt att lyssna på dem utan att hitta en och annan tår som smyger sig in i ögonvrån. Ahhh, vilka minnen.

Guld och silvergenerationens musik har jag svårt att minnas som något speciellt då ljuden på Game Boy och GBC var av samma kvalité, men när Pokémonspelen kom till GBA fick tillverkarna andra möjligheter till att göra bättre musik med fler sorters ljud och bättre möjlighet för exempelvis basljud. Lyssna exempelvis på skillnaden mellan bicycle theme i Red/Blue och i Ruby/Sapphire. Det var härligt att höra de gamla låtarna i bättre kvalité men ännu med samma charm som innan.

När spelen sedan tog steget till Nintendo DS var det givetvis ännu en nivåhöjning. Det låter väldigt snyggt och jag har faktiskt lärt mig tycka om många av låtarna som förekommer i spelen. Från D/P-spelen står musiken från Route 225 högst på min lista. Den är häftig och man blir nästan lite glad av att levla sin Pokémon på de ställena.

Jag har troligtvis utelämnat din mångas favoritlåtar, inklusive några av mina egna, men jag kan ju inte komma ihåg allt. Nästa gång kollar vi in Musiken från Animén…

Förresten så spelar jag just nu SSBB och jag gillar starkt karaktären ”Pokémon Trainer.” De borde banne mig göra ett eget Super Smash med bara massa Pokémon, det hade varit 1000 gånger bättre än de andra Pokémonspelen i 3D.

Publicerat av Ande

~ av Ande på juni 29, 2008.

Ett svar to “Musik ska byggas utav Pokémon: Del 1 av 3 (Spelen)”

  1. Själv gillade jag inledningstrudelutten till Pokémon Blue/Red, den där marsch-liknande låten som spelas på titelskärmen. Finns den med i de andra versionerna också?

    Hemligheten med att inte tröttna på spelmusik är ju annars att inte faktiskt lyssna på den när man grindar, utan skruva ner volymen och sätta på en skiva eller lyssna på radion i stället. Då står man ut längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: