Topp 5-lista: Gymledare

En lista i veckan sa vi och redan under vecka två sedan det beslutet togs har min fantasi börjat tryta. Denna veckas listvinnare övertygade mig att välja just det här ämnet. Till skillnad från mina ärade kollegor har jag bara spelat spelen från generation I och generation IV så listan blir väl inte riktigt hundraprocentig.

I de flesta stora städer man besöker i de olika Pokémonspelen finns det ett gym. Dessa innebos av flera tränare och styrs utav en Gymledare. Om man lyckas besegra denne får man en Badge (eller ”nål” på svenska) vilken inte bara är viktig för att slutligen få möta Elite Four utan även för att få dina högt levlade Pokémon att lyda dig i strid. Dessa gymledare specialiserar var och en på olika Pokémontyper.

Då kör vi:

5. Fantina (Hearthome City – Relic Badge)

Jag gillar spökpokémon och jag gillar franska brudar. Fantina är dock en sjukt irriterande gymledare eftersom hon håller sig borta från sitt gym i sockersöta Hearthome City tills att man levererat ett brev till Cynthias mormor i Celestic Town. När man väl får möta henne möter man en smått galen tränare som bryter starkt på franska och ibland rent av använder franska fraser. Till sitt förfogande har hon en Drifblim, en Gengar och en Mismagius. Ingen av dessa är någon av mina favoritpokémoner men å andra sidan var de rätt lätta att besegra med en eldpokémon.

4. Blaine (Cinnabar Island – Volcano Badge)

Man kan inte gå fel med en galen vetenskapsman!

Här har vi en kille som bor på en en enslig ö tillsammans med en aktiv vulkan. Hans lag består naturligtvis enbart av eldpokémon. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om honom. Hade han inte varit en galen vetenskapsman hade jag inte brytt mig ett dugg nu när jag tänker efter.

När animén nådde Cinnabar Island hade jag glömt vem som var dess gymledare men tyckte inte mig komma ihåg att det var en långhårig hippie. Avsnitten på Cinnabar Island innefattade dock ett besök vid en varm källa. Något som alla animé-serier måste ha.

3. Misty (Cerulean City – Cascade Badge)

En tjej i en baddräkt som använder Pokémon av vattentypen i ett gym som ser ut som ett badhus. I ärlighetens namn är det animén som gjorde att Misty fick vara med på den här listan. När jag nådde henne brukade min Charmander ha blivit så stark att hennes vattenpokémon inte var så svåra att besegra och dessutom är hennes urval av Pokémon rätt tråkigt. Jag menar, en Staryu och en Starmie? Pallade hon bara utveckla en av dem?

I de tidigaste avsnitten av animén spenderar hon större delen av sin tid med att skälla på Ash bland annat för att han stal hennes cyckel i avsnitt ett. Ande informerade mig härromdagen att Misty är hemligt förälskad i Ash. I animén får man även veta att det är hennes systrar som är de sittande gymledarna i Cerulean City och Misty är den enda pojkflickan i familjen.

2. Giovanni (Viridian City – Earth Badge)

Här har vi den lugnt ondaste killen i Kanto. Han har till och med en Persian vid sin sida som han kan klappa onskefullt i äkta Bondskurksmanér. Han är Team Rockets ledare (en titel han ärvt från sin mor) och helst av allt vill han lägga beslag på så många ovanliga Pokémon som möjligt (inte helt olikt skribenterna här på Pokébloggen) och han har ändå tid att vara gymledare i Viridian City. Man kan inte ens komma in i Viridian Citys gym innan man har plockat alla andra nålar även om Viridian City är den första staden man passerar på sin pokéresa. När man väl möter Giovanni i gymmet struntar man i att hans hejdukar har härjat fritt i Kanto och ständigt varit i vägen för dig under spelets gång. Man är så när sitt mål att småsaker som att se till att skurken åker fast inte kan stoppa en. Det är vad jag kallar övertygelse!

1. Brock (Pewter City – Boulder Badge)

Den första gymledaren man stöter på är också den bästa. Jag minns hur svårt jag hade att besegra hans Onix med min svaga lilla Charmander. Jag hade ju inte pallat använda några av de andra Pokémon som jag fångat på vägen till Pewter City så jag fick ge mig ut i det höga gräset och träna lite innan jag kunde förtjäna min Boulder Badge. Ash hade ett liknande problem i animén eftersom en elektrisk Pokémon såsom Pikachu inte är något vidare kraftfull mot en stenpokémon som Onix eller Geodude. Brock beslutade sig för att följa med på Ashs pokéresa och blev snabbt min favoritkaraktär i animén. Här har vi en kille somär kär i alla tjejer han träffar och får nobben av samtliga (kanske för att han väldigt sällan faktiskt öppnade ögonen).

När animén nådde Orange-öarna lämnade Brock gänget ett tag och blev ersatt av den betydligt tråkigare Tracey. Han saknades.

Precis som det finns två perfekta tjejer för Brock så finns det en perfekt gymledare för mig. Brock är en solklar vinnare!

Nästa vecka är det Andes tur igen.

Publicerat av Jönsson

~ av Jönsson på juni 29, 2008.

2 svar to “Topp 5-lista: Gymledare”

  1. Ja, Brock är kul. Bra att han kom tillbaka i animen i tredje säsongen igen. 🙂

  2. Ja. Tracey är sämst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: