BATTERY fainted…

Tänkte det vore värt att varna andra pokémonspelare för ett tekniskt problem som tydligen är ganska vanligt, och som nu även jag råkat ut för. Till min stora irritation har jag nämligen upptäckt att jag inte kan spara mitt spel alls på Pokémon Silver-kassetten. Boven i dramat är batteriet som sitter sitter innuti kassetten, vars uppgift det är att se till att det man sparar fortsätter vara sparat även efter att man stängt av sin Game Boy och tagit ut spelet ur den. I de flesta fall verkar dessa batterier fortfarande ha kraft kvar i sig när det gäller Game Boy-spel (mitt Pokémon Blue fungar exempelvis fortfarande utmärkt), men Pokémon Silver och Gold har även en inbyggd klocka som håller reda på vilken tid på dagen man spelar, och denna drivs också av batteriet. Vilket innebär att det inte håller lika länge.

Det finns ett flertal instruktionsvideor på exempelvis Youtube och hemsidor som visar hur man kan göra för att byta ut batteriet med ett nytt, men vill man inte sitta och pilla på insidan av en Game Boy-kassett rekommenderar jag faktiskt att man skaffar sig ett SoulSilver eller HeartGold i stället. Eller använder sig av en Game Boy-emulator, vilket jag tycker känns hyfsat moraliskt rätt om man ändå äger spekassetten i fråga.

Publicerat av Fredde Fredde

~ av Fredde på april 17, 2010.

Ett svar to “BATTERY fainted…”

  1. Bytte mitt batteri igår och det gick bra:) VÄLDIGT pilligt men det gick tillslut. Kan börja spela igen för först gången på flera år:))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: