Att vara pokén00b – Isshu

Välkommen till en ny generation och med den en helt ny region. Välkommen till Isshu!

Jag måste säga att jag verkligen ser fram emot att få besöka femte generationens huvudregion. Bilderna som redan har läckt ut visar en plats som ser både bekant och helt främmande ut på samma gång. Precis som jag antar att det ska vara när man introduceras för en ny generation. Jag säger ”antar” för jag vet verkligen inte. När jag började spela pokémon på allvar igen kändes allting nytt och allting främmande. Sinnoh och Hoenn var helt outforskade av mig och även om jag mindes Kanto var det också mycket jag hade glömt. Skillnaden där var att även om dessa regioner var helt främmande för mig var de väl utforskade både av mina vänner i pokélaget och framförallt av andra nördar världen över. De var främmande – men bara för mig.

Isshu däremot är nytt för oss alla.

Vi har tidigare diskuterat vad man kan anta att stöta på i en eventuell femte generation under ett antal av våra pokécaster och varje gång har vi varit överens om att vissa konstanter förmodligen kommer att finnas tillgängliga. Vissa av dessa har redan uppfyllts; en poképrofessor, ett ondskefullt lag och vad som verkar vara en rival. En kär gammal favorit kommer däremot inte att finnas på sin vanliga plats. Zubat.

Enligt ett uttalande från Junichi Masuda, chefen på Game Freak, kommer Pokémon Black och Pokémon White att vara helt fria från pokémon från generationerna I-IV innan man uppgraderat till National PokéDex. Eftersom Isshu tydligen ska vara beläget en bra bit från de andra regionerna är det logiskt att dess pokémonbestånd helt enkelt ser annorlunda ut. Det funkar i mitt huvud men det kommer att kännas konstigt att inte söta på vilda Zubat varje gång man besöker en grotta eller för den delen en Tentacool varje gång man surfar. Att spela igenom dessa nya spel kommer alltså att bli en helt ny upplevelse. Den här gången kommer det inte att röra sig om nya pokémon uppblandade med några man minns sedan innan. Den här gången kommer det röra sig om en helt ny del av pokévärlden. Isshu är inte bara en helt ny region. Det är (för att citera Aladdin) en helt ny värld.

Förmodligen kommer man dessutom att hitta andra pokémon att störa sig på lagom till man inser att man måste ta sig igenom Isshus svar på Victory Road.


Publicerat av Jönsson

Annonser

~ av Jönsson på augusti 12, 2010.

3 svar to “Att vara pokén00b – Isshu”

  1. Jag visste inte att man inte kommer att träffa på gamla Pokémon innan National PokéDex! Jag har blandade känslor för det… Men jag antar (:P) att det kommer att vara bra 🙂

  2. men blir det inga utvecklingar som deras gamla former blir tillagda eller babyformer??

    • Just nu vet vi inte. Kanske får Luvdisc sin utveckling ändå men det krävs en speciell Incense att breeda den med som man får först efter National PokéDex. Vem vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: