…, Slut!

Nu är jag klar med Pokémon Silver, efter att ha besegrat Red i Kanto. Det tidigare nämnda experimentet med att spela igenom hela spelet med enbart min starter, som till slut utvecklades till en Feraligatr, var synnerligen framgångsrikt. Det var ytterst sällan jag behövde använda någon annan pokémon mot alla de tränare och gymledare jag stötte på, inte ens Elite Four var några större problem. De som lyssnat på den senaste Pokécasten var nog förskräckta över att höra att jag hade fångat färre pokémons än jag hade Gym Badges, men i slutändan kände jag aldrig att jag behövde så värst många. Men Red var faktiskt lite klurig, och efter att ha förlorat mot honom några gånger fick jag göra lite grindande tills min feraligatr var runt level 80 eller så. När det var gjort gick det lättare, de enda av Reds pokémon som jag fortfarande hade lite problem med var hans Venusaur och Snorlax, men med uthållighet och användande av några Hyper Potions så gick det vägen.

Jag måste dock säga att jag blev lite besviken på slutet. Spoilervarning: Red säger ”…” och sedan får man se sluttexterna. Faktum är att det ”vanliga” slutet, det man får efter att ha bankat Elite Four och Champion, kändes betydligt mer tillfredställande. Jag antar att tanken är att det faktum att man fick besöka Kanto och möta Red i strid över huvud taget skulle anses som tillfredställande nog, och visst var det häftigt, även fast många ställen i Kanto var stängda, nerlagda, ihoparasade, eller så hade ägaren åkt på semester. Snacka om dålig timing att komma dit precis när allt detta hänt på samma gång!

Jag skulle åtminstone ha önskat att Red inte bara sa ”…”, utan kanske ”…good work” eller ”…thanks.” Tänk så dramatiskt det skulle ha varit att få höra den stumme huvudpersonen i det förra spelet yttra några ord! Jag hoppas att SoulSilver har en åtminstone lite utökad slutsekvens för Kanto-äventyret. Med allt det sagt så får jag väl ändå säga att Pokémon Silver var ett ganska kul spel, och det var åtminstone definitivt inte frustrerande svårt. Men nu tar det nog ett tag tills jag får infallet att prova ett annat pokémon-spel, för om ni ursäktar mitt språk så är det dags att sparka röv och tugga tuggummi… Och jag har helt slut på tuggummi.

Publicerat av Fredde

~ av Fredde på september 12, 2010.

7 svar to “…, Slut!”

  1. Öm… hela anledningen till att han säger ”…” är ju en humoristisk hyllning till det faktum att alla spelarkaraktärer i pokéspelen är stumma. Jag älskade det när det hände i SoulSilver.

    • Jovisst, det förstår jag, men det hade varit kul om det hade hänt något annat än ”…” innan man fick se sluttexterna, till exempel att Elm eller Oak gratulerade en för sin prestation eller något sådant. Men som sagt, att besöka Kanto och slåss mot Red över huvud taget var väl häftigt nog.

  2. han skulle kunnat sagt ”… thank you för the greatest match for a long time” eller nåt sånt

  3. I SoulSilver grattar Oak dig när du hälsar på honom efteråt. Då får man en Kantostarter.

  4. Kom helt randomly att tänka på detta inlägg när jag höll på att somna, en annan sak han hade kunnat sagt skulle vara ”Yes” i och med att man bara kan säga yes/no i spelen förutom när man talar med nån reporter eller maximo etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: