#350 Milotic – Poképrofil

Han är level 14. Han kan bara Splash men han är finast i världen. Han heter Milotic.

Det är inte första gången som Ande har hjälpt mig. Vi blandade Poffins tillsammans och, jäklar vilket team vi var! Aldrig en Poffin under level 28. Vi slängde ner alla möjliga berries; Wiki, Kelpsy (Bob Kelso-bär, för er som gillar Scrubs), Hondew med flera. Perfekt varenda gång. Sen var det bara att mata och lilla sorgliga Feebas blev till en vacker svan.

För Feebas är Pokémons egna fula ankunge. Dess namn kommer från de engelska orden; Feeble (klen, kraftlös) och Bass (havsaborre). En mesig firre alltså. Till och med dess utseende är baserat på någon som försökt sminka sig men inte riktigt lyckats. Men när den utvecklas blir den en graciös och vacker Milotic.

Milotic är Hoenns svar på Gyarados. Båda utvecklas från en, till synes, värdelös liten fisk och båda är mycket åtråvärda (men, där Magikarp bara var jobbig att levla är Feebas ett helvete från början till slut). Är det värt det?

Klart som fan att det är!

Milotic ska inte bara vara världens vackraste Pokémon utan även besitta förmågan att lugna arga själar. Den sägs dyka upp när folk bråkar och är ovänner och lugna deras hjärtan och skapa vänskap. Tänk dig exempelvis att du har suttit och blandat Poffins i ett par dygn och du överväger ärligt att slänga ut DSet genom fönstret om det blir ännu en level 09. När Milotic väl dyker upp glömmer du genast alla aggressioner. De som skriver Pokédexen är inte dumma.

Bloggen hade rekordhögt antal besökare i tisdags. Har våra trogna läsare upptäckt att vi fått tummen ur röven och börjat skriva igen?

Publicerat av Jönsson

~ av Jönsson på januari 2, 2009.

2 svar to “#350 Milotic – Poképrofil”

  1. Pokédexen säger alltså att den är den vackraste pokémonen, håller du med om det, eller finns det någon ännu snyggare?

  2. Mew har alltid varit en favorit. Den ser väldigt söt ut och samtidigt rätt cool. Men om man jämför Milotic med Gyarados kan man lätt förstå varför Milotic är den vackra. Gyarados ser ju cool ut och så, men han lär inte vinna några skönhetstävlingar.

Lämna en kommentar